Начало Въпроси и отговори КАКВО ПРЕДИЗВИКВА ЗАБОЛЯВАНЕ НА ВЕНЦИТЕ?
КАКВО ПРЕДИЗВИКВА ЗАБОЛЯВАНЕ НА ВЕНЦИТЕ? Print E-mail

Болестта на венците се причинява от зъбния камък-твърд,безцветен слой от бактерии,който постоянно се формира по вашите зъби.Тези бактерии произвеждат токсини(увреждащи вещества),които могат да засегнат венците и увредят зъбите.

Началният стадий на заболяването на венците се нарича "Гингивит".Това представлява оток на венците,който се развива когато зъбният камък се натрупа под и над венците.С подходяща ежедневна грижа за устната кухина и редовни посещения при зъболекаря,гингивитът може да бъде избегнат.

Знаете,че всекидневното миене на зъбите помага за предпазване от кариеси.Но това не е достатъчно,за да поддържате здравето на вашите зъби.

Може би ще се учудите да научите,че загубата на зъби при възрастните не се дължи на тяхното "гниене"-причината е в заболяванията на венците.

Венците покриват и предпазват костта,която държи зъбите.Тази кост е като основа,която поддържа сграда-ако се повредят основите,сградата може да падне,дори ако няма никакъв проблем в самата сграда.

Подобно,ако венците не се поддържат,носещата кост може да се инфектира и увреди.

Ако костта не е достатъчна здрава и не може да държи зъбите по местата им,вие може да ги загубите-дори ако никога не сте имали кариеси!

 
< Prev   Next >
http://zabolekarbg.com