Начало Въпроси и отговори КАК МОЖЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ЗДРАВАТА СИ УСМИВКА?
КАК МОЖЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ЗДРАВАТА СИ УСМИВКА? Print E-mail

Зависи само от вас.Много е важно какво правите и какво не.

Ето един списък със съвети за здрава усмивка:

*Хранете се интелигентно!Животът става все по-забързан.Избирайте пресни плодове и зеленчуци,вместо "боклуци",когато се храните в движение.*Похапвайте внимателно.Внимавайте за храни, съдържащи рафинирана захар.Те могат да причинят увреждане на зъбите и венците.

*Правете добра профилактика поне два пъти на ден.Почиствайте зъбите си с четка, като използвате флуорна паста.Почиствайте зъбите си с конци за зъби,за да предотвратите заболяване на венците и кариеси в междузъбните пространства.

*Спазвайте прегледите при зъболекаря.Почистването на зъбите,третирането им с флуорид и силанти(запечатващо средство за зъбите)са важни превантивни мерки от вас.

*Не пушете и не дъвчете тютюн.Предупрежденията,които слушате и четете за тях,са верни. Освен белодробни и сърдечни проблеми, тютюнът може да причини рак на устната кухина. От всички видове рак 2,4% са в устната кухина. Доказано е,че употребата на тютюн е най-сериозната причина за възникване на рак на устната кухина и гърлото. Ако използвате тютюни  и забележите каквито и да е промени в устата,свържете се незабавно с лекаря си.

*Можете да използвате специални протектори за уста при спорт или дейност, при която устата може да бъде наранена.

*Използвайте предпазни колани в автомобила. Употребата им може да предпази лицето ви от удар във волана, таблото или предното стъкло на автомобила по време на малки пътни инциденти.

 
< Prev
http://zabolekarbg.com